Leschly: Dansk biotek skal ud af andedammen

”Science i Danmark er fabelagtig. First class. Problemet i Danmark er at videreudvikle og kommercialisere produkterne,” siger venturekapitalisten Jan Leschly, der mener, at dansk biotek overser det amerikanske markeds afgørende betydning.
Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten
Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten

Danske biotekselskaber har et problem. Virksomhedernes forskning er storslået, men de kan ikke finde ud af at videreudvikle produkterne og få dem igennem den kliniske afprøvning. Sådan lyder dommen fra Jan Leschly, partner i den amerikanske venturefond Care Capital.

”Hvis de skal have vores interesse, skal selskabet satse på det amerikanske marked. Men mange mangler forståelsen for, at det er nødvendigt med kompetencer udefra for at tiltrække amerikansk kapital. Det er et stor problem for dansk biotek,” siger han til Berlingske Bussiness Magasin.

First class

Og så koncentrerer danske bioteksvirksomheder sig for lidt om det afgørende amerikanske marked, siger han:

”Science i Danmark er fabelagtig. First class. Problemet i Danmark er at videreudvikle og kommercialisere produkterne. En mulig løsning for mange selskaber kan være at oprette en filial i USA med en lille gruppe af folk, der har kendskab til markedet og kan opsætte en klinisk plan.”

Ingen penge til Danmark

71-årige Jan Leschly har en fortid som topchef for SmithKline Beecham, men som partner i Care Capital investerer han nu i stribevis af biotekvirksomheder. Alligevel har den venturefond, han står i spidsen for, aldrig investeret en krone i dansk biotek.

Rådet til branchen er, at de skal gribe muligheden, når nu de store farmakoncerner står over for patentudløb.

”Biotekselskaberne skal satse på ét enkelt aktiv, der skal sikre et salg af virksomheden. Det er the new normal. Samtidig er det afgørende, at selskaberne har en ledelse, der har det rette kendskab til markedet og kan opsætte en klinisk plan. Førsteklassesforskning gør det ikke alene,” siger han til Berlingskes Business Magasin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også