MedWatch

2012 kan åbne for Santaris-notering

Ifølge Søren Carlsen fra Novo Ventures, der er storinvestor i Santaris Pharma, kan en stigende optimisme i 2012 åbne for en børsnotering af biotekselskabet.

En børsnotering er blot en af mulighederne for det danske biotekselskab Santaris Pharma, når investorerne kigger på firmaets fremtid. Ifølge Søren Carlsen, managing partner i storinvestoren Novo Ventures, kan en stigende optimisme i 2012 åbne muligheden for, at netop en børsnotering bliver et oplagt valg.

”Man siger, at vinduet har været lukket i nogle år, og jeg tror også stadig, at det vil være svært i 2012. Men jeg kan se, især i USA, at der trods alt sker nogle ting. Så hvis vi kan løfte Europa i 2012, så tror jeg, det kan åbne på klem. Det bliver ikke som i 2007 eller 2002, men jeg tror, det bliver bedre end i 2011,” siger han.

Santaris sandsynlig kandidat

En analyse fra Dansk Aktie Analyse, som Jyllands-Posten offentliggjorde tirsdag, viser, at Santaris Pharma er en af de mest sandsynlige kandidater til den danske fondsbørs i 2012.

”Santaris har helt klart potentialet til det, men man kan sige, at det er en strategisk beslutning, om det er den vej, man vil gå, eller om man vil forsøge at få nogle stærkere partnerskaber med fx Shire og andre selskaber,” siger Søren Carlsen.

De seneste fem år har Santaris Pharma hentet godt en halv mia. kr. via partnerselskaber med Pfizer, GlaxoSmithKline, Shire og Enzon.

Hjælp fra amerikanerne

Selvom der ifølge Søren Carlsen er en tendens til, at det er i USA, at optimismen blomstrer, så vil selskabet ikke have en chance, hvis det skulle noteres i USA. Københavns Fondsbørs er og bliver det eneste valg.

”*Hvis man gik på børsen i Danmark, ville man typisk gøre det på sådan en måde, at man vil tiltrække nogle amerikanske investorer til København. Det er der en del selskaber, der har succes med,” siger han og understreger, at der ikke er nogle konkrete planer om at gå på børsen i øjeblikket.

Også Matas er en af de oplagte kandidater, viser analysen fra Dansk Aktie Analyse. Matas har siden 2007 været ejet af kapitalfonden CVC, der har udviklet kosmetikvirksomheden fra en underskudsforretning til en rentabel virksomhed. Historisk har CVC opkøbt virksomheder og udviklet disse i 4-5 år, inden fonden igen har skilt sig af med investeringerne.

Stigende antal børsnoteringer

I Sydbank forventer man et stigende antal børsnoteringer i år, hvis den overordnede økonomiske situation holder sig på kursen, skriver Jyllands-Posten. Blandt andre ting, der taler for er, at kapitalfonde har brug for at komme af med deres investeringer.

"De seneste par måneder har vi set stigende aktiekurser, og det er et godt udgangspunkt for at sætte en proces i gang. Det, som mangler, er nogle økonomiske data, der viser, at det begynder at gå bedre i Europa. Stigende aktiekurser og et godt makroklima kan blive katalysatoren for en række børsnoteringer," siger aktieanalysechef Bjørn Schwarz til Jyllands-Posten.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier