MedWatch

Novo Nordisk henter førsteplads i bæredygtighed

Novo Nordisk er blevet kåret til den bedste virksomhed på en liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk er onsdag blevet kåret til den mest bæredygtige virksomhed på en top-100, som er offentliggjort i forbindelse med afholdelsen af World Economic Forum i Schweiz.

 Det er det canadiske business-magasin Coporate Night, der siden 2005 har udgivet listen, som hedder: Global100 Most Sustainable Corporations in the World.

Virksomhederne bliver valgt ud fra en base af 4000 selskaber og bliver bedømt ud fra 14 kriterier, blandt andet CO2-produktivitet, ligestilling i direktionen og skatteprocent.

Vicepresident glad

Lise Kingo, executive vicepresident i Novo Nordisk, er stolt af kåringen.

"Det her er en dejlig anerkendelse af vores ”Tripple Bottom Line”-program og en klar indikation på, at Novo er klar til en langsigtet forretningssucces. Men vigtigst af alt er det en tilskyndelse til at fortsætte med at finde nye veje til, at vores virksomhed kan vokse på en profitabel, ansvarlig og værdifuld måde for patienter, ansatte og samfundet, "siger Lise Kingo i en pressemeddelelse.

Målet med listen er at sætte fokus på de globale virksomheder, som er mest proaktive i indsatsen for at opnå bæredygtighed.

Nummer to og tre på listen er Natura Cosmeticos og Statoil, mens danske Novozymes indtager en fjerdeplads.

Du har se hele ranglisten her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier