MedWatch

Nyuddannede farmaceuter står uden arbejde

Over 30 pct. af de nyuddannede lægemiddelakademikere er arbejdsløse. En væsentlig forklaring er, at apotekerne ikke som tidligere kan sluse de unge farmaceuter ind.

Foto: Arkiv: Christian Klindt Sølbeck / Jyllands-Posten

Er du færdiguddannet farmaceut og på vej ud i erhvervslivet, er risikoen for at ende som arbejdsløs stor. Bruttoledigheden ligger på 30,8 pct., hvis man har en kandidatgrad, som er under et år gammel.

Det viser tallene fra den seneste ledighedsstatistik for farmaceuter og andre akademikere med en lægefaglig baggrund, oplyser Pharmadanmark i den udgave af medlemsmagasinet Pharma, der udkom i januar.

I faktiske tal svarer de 29,5 pct. til 59 personer. I november 2010 var bruttoledigheden på 20,7 pct.

”Den store stigning i den samlede ledighed synes primært at hænge sammen med en markant stigning i ledigheden blandt de yngste kandidater. Det er meget bekymrende,« siger Antje Marquardsen, formand for Pharmadanmark, som er på vej med hjælp til gruppen af ledige.

Går kun ud over unge

11,8 pct. af farmaceuter og andre lægemiddelakademikere under 30 står uden arbejde, mens 1,2 pct. af de 40-49-årige er arbejdsløse.

”En væsentlig forklaring på dimittendledigheden er, at apotekerne ikke som hidtil i vidt omfang har kunnet opsuge de unge ledige. Det er der så igen flere forklaringer på, hvorfor de ikke kan. Man kan fx pege på, at antallet af farmaceuter i apotekssektoren er faldende. På 10 år er der blevet over 10 procent færre fuldtidsfarmaceutstillinger,” forklarer Antje Marquardsen.

Der har tidligere været en tendens til, at mange nyuddannede farmaceuter starter karrieren på apotekerne og efter nogle år får job hos f.eks. medicinalvirksomhederne, hvor de har mulighed for blandt andet at stige i løn.

Nyt jobsøgningskursus

På baggrund af den høje dimittendledighed kommer Pharmadanmark nu med et jobsøgningskursus.

”Vi er meget bevidste om, at disse unge kandidater har et særligt behov for støtte, og derfor tilbyder vi nu et jobsøgningskursus for ledige dimittender. Vi kan selvsagt ikke finde jobbene til de ledige, men vi håber, at kurset kan være med til at give ny inspiration til de unge ledige og måske bringe dem ud af dødvandet,” siger hun.

Pharmadanmark afholder i forvejen dimittendmøder, hvor der bl.a. rådgives om jobsøgning.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier