MedWatch

Danske Bank sænker anbefaling på Topotarget og Neurosearch

Danske Bank sadler om i biotekuniverset og sænker sin anbefaling af både Topotarget og Neurosearch til "hold" fra "køb".

Danske Banke sænkede mandag dens anbefaling på Neurosearch- og Topotarget-aktien til "hold" fra "køb".

Der er tale om i biotekregi relativt sjældne neutralanbefalinger fra Danske Bank. Ifølge opgørelser fra Bloomberg er Danske Banks analytikere som regel positive over for biotekaktierne. Eksempelvis har banken haft mere eller mindre stærke købsanbefalinger af Topotarget siden juli 2009. Inden da var anbefalingen i en periode "hold".

For Neurosearch er der tale om den første neutrale anbefaling fra Danske Bank, siden Bloomberg første gang lagde data ind vedrørende Neurosearch anbefalingerne i april 2008.

Danske Banks anbefalinger af de øvrige danske biotekaktier i bankens univers: Bavarian Nordic, Genmab, Exiqon og Veloxis Pharmaceuticals, er alle "køb. Veloxis og Genmab har ifølge Bloombergs data haft en ubrudt række af købsanbefalinger fra Danske Bank siden henholdsvis august 2008 og oktober 2007.

Exiqon og Bavarian Nordic har haft positive anbefalinger, siden de blev hævet til "køb" fra "hold" i maj 2011.

Biotekaktierne har imidlertid været alt andet end guldrandede papirer for investorerne. Kursen på Exiqon er siden indgangen til 2008 faldet 68 pct., hvilket gør Exiqon til den mindste fiasko i feltet af de seks ratede biotekaktier.

Bavarian Nordic følger lige efter med et fald på 69 pct., mens værdien af Veloxis Pharmaceuticals og Neurosearch er blevet rundbarberet med henholdsvis 95 pct. og 94 pct. siden årskiftet 2007/2008.

Danske Banks nye kursmål for Neurosearch er 17 kr., mens kursmålet for Topotarget er 3 kr. Neurosearch falder mandag 1,8 pct. til kurs 16,5, og Topotarget ligger 1,4 pct. lavere i kurs 2,79.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier