Biontech indleder fase 1/2-studie med vaccine mod abekopper

Bavarian Nordic er i øjeblikket det eneste selskab, der har en godkendt vaccine mod mpox
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Tyske Biontech har besluttet at indlede fase 1/2-studier med en vaccine mod mpox, også kendt som abekopper. Det sker som led i et nyt et strategisk samarbejde med CEPI om udvikling af vaccinekandidater, oplyser Biotech i en meddelelse.

Under samarbejdet med CEPI, der står for Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, får Biontech stillet 90 mio. dollar til rådighed fra CEPI til udvikling af vaccinekandidater baseret på mRNA-teknologien, der også stod bag de første coronavacciner.

Fase 1/2-studiet af Biontechs vaccinekandidat, BNT166, mod mpox vil omfatte 196 personer, der ikke tidligere har modtaget koppevacciner.

Danske Bavarian Nordic er i øjeblikket det eneste selskab, der har en godkendt vaccine mod mpox. På baggrund af det seneste udbrud i maj 2022 høstede Bavarian derfor en lang række ordrer på vaccinen.

Biontechs nye partner CEPI er et offentligt og privat samarbejde, som blev dannet i Davos i 2017, og som fokuser på udvikling af vacciner mod fremtidige pandemier.

Ud over covid-19 har CEPI blandt andet fokuseret på udvikling af vacciner mod sygdomme som ebola, lassa-feber, MERS-coronavirus, nipahvirus og chikungunya-virus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også