Moderna opjusterer – ser stærkt salg af coronavaccine i andet halvår

Modernas omsætning er imidlertid gået tilbage med 93 pct. siden sidste år.
Foto: Dado Ruvic
Foto: Dado Ruvic
af marketwire

Den amerikanske vaccineproducent Moderna har torsdag skruet gevaldigt op for sine forventninger til salget af sin vaccine mod covid-19.

For hele 2023 ventes nu et salg i niveauet 6-8 mia. dollar, hvor der før var ventet et salg på 4 mia. dollar, oplyser Moderna i sit regnskab for andet kvartal.

Der var til sammenligning ventet et salg for året på 6,88 mia. dollar, og midtpunktet for salgsprognosen på 7 mia. dollar lander således over konsensus.

Moderna omsatte i andet kvartal for 344 mio. dollar, hvilket trods en tilbagegang på 93 pct. sammenlignet med sidste år overstiger analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News. Her lød estimatet på en omsætning i niveauet 321,8 mio. dollar.

Her bidrog salget af Modernas vaccine mod covid-19 med 293 mio. dollar mod anslået 270,9 mio. dollar.

I først kvartal omsatte vaccineproducenten for 1,8 mia. dollar. Med et salg for halvåret på 2,09 mia. dollar, venter Moderna således i andet halvår et coronavaccinesalg i niveauet 3,91-5,91 mia. dollar.

Driftsomkostningerne var i andet kvartal 2,21 mia. dollar, hvilket var mere end dobbelt så højt som analytikerkonsensus på 1,03 mia. dollar.

Moderna har endvidere anmodet om godkendelse af sin vaccine mod RS-virus hos flere myndigheder verden over. Vaccinen ventes at blive lanceret i løbet af 2024.

De stærke forventninger til salget af vaccinen mod covid-19 modtages positivt i formarkedet, hvor aktien sendes op med 5,2 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også