Sanofi og Biontech afbryder kræftvaccine-program

Tidlige data fra et udvidet fase 1-studie af mRNA-behandlingen var ikke lovende nok til, at virksomhederne ville fortsætte udviklingen.
Foto: Eric Piermont
Foto: Eric Piermont

Franske Sanofi og tyske Biontech ville bruge sidstnævntes mRNA-teknologi i kombination med førstnævntes PD-1-hæmmer Libtayo til at behandle solide tumorer med en indsprøjtning direkte i tumoren. 

Men det kommer imidlertid ikke til at ske alligevel, skriver Fierce Biotech.

Ifølge mediet aflyser partnerne nu forsøget, efter at resultaterne fra et udvidet fase 1-studie ikke var overbevisende.

MRNA-kandidaten BNT131 var fire mRNA-strenge, der kodede for cytokinerne IL-12sc, IL-15sushi, IFN-α og GM-CSF. Håbet var, at cytokinerne vil udløse et immunrespons, og at immunsystemet vil genkende kræftcellerne. 

Virksomhederne udvidede fase 1-studiet fra 17 patienter til 77 efter positive tidlige data. Men interessen for kommissionsarbejdet er ikke fortsat for parterne, som nu kollektivt annullerer den videre udvikling. 

Opdateringen om mRNA-samarbejdet kommer som en del af Sanofis kvartalsrapport for andet kvartal. Den franske medicinalvirksomhed omsatte for 9,97 milliarder euro i årets andet kvartal, hvilket var lidt under analytikernes forventninger, skriver Marketwire.

(Denne artikel er leveret af MedWatch’ norske søstermedie MedWatch.no).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også