Pfizers vægttabspille kan være lige så effektiv som Ozempic

Resultater fra et fase 2-forsøg, viser at et lægemiddel fra Pfizer kan give samme vægttab som Novo Nordisks type 2-diabetesbehandling Ozempic.
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Et oralt lægemiddel fra Pfizer har vist et tilsvarende vægttab som Novo Nordisks storsælgende type 2-diabetesbehandling Ozempic, der injiceres én gang ugentligt.

Det viser resultater fra et fase 2 klinisk forsøg ifølge mediet CNBC.

Resultaterne blev præsenteret på en lægekonference i slutningen af sidste år, men JAMA Network har nu frigivet hele den peer-reviewede undersøgelse, skriver mediet.

Pfizers forsøg fulgte 411 voksne med type 2-diabetes, som enten tog virksomhedens pille, Danuglipron, to gange om dagen eller en placebo.

Patienter, der tog en 120-milligram version af Danuglipron, tabte sig ifølge undersøgelsen med cirka 10 pund i løbet af 16 uger.

Resultaterne tyder ifølge CNBC på, at Danuglipron kan være lige så effektivt til vægttab som Ozempic over en kortere periode og yderligere er Pfizers behandling i pilleform.

Nyheden har sendt Pfizer-aktien op med 3,0 pct. til 37,88 dollar, mens Novo Nordisks ADR-notering på børsen i New York modsat ligger med et fald på 0,5 pct. i 169,76 dollar, hvilket er godt 1 dollar under niveauet klokken 17, da det danske aktiemarked lukkede.

Her lukkede Novo Nordisk-aktien rekorden 1179,80 kr. efter en stigning på 2,6 pct., der blandt andet kom efter hoveddata fra et fase 3a-stueide med 50 mg oral Semaglutid, der viser vægttab på linje med Novos egen fedmebehandling, Wegovy.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også