Statens Serum Institut indstiller fremstilling af coronavaccine

SSI ser ingen grund til at fortsætte arbejdet med at fremstille en coronavaccine.
Adm. direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum kalder det ærgerligt, at arbejdet med vaccinefremstillingen stoppes, men mener, at det sker på en glædelig baggrund | Foto: Jonas Olufson
Adm. direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum kalder det ærgerligt, at arbejdet med vaccinefremstillingen stoppes, men mener, at det sker på en glædelig baggrund | Foto: Jonas Olufson
Af Ritzau

Statens Serum Institut (SSI) stopper arbejdet med at fremstille en coronavaccine.

Det oplyser SSI på sin hjemmeside.

Beslutningen skyldes bl.a., at covid-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk pandemi, lyder det.

”Selv om det selvfølgelig er ærgerligt, når man ikke kommer helt i mål med et studie og en satsning, så er det alligevel på en glædelig baggrund, at vi stopper projektet,” udtaler adm. direktør i SSI Henrik Ullum på instituttets hjemmeside.

På grund af sygdommens status som ikke-samfundskritisk er behovet for fremstilling af en vaccine ifølge SSI ikke længere til stede.

Også de ifølge instituttet effektive mRNA-vacciner er en af grundende til, at SSI indstiller arbejdet med at fremstille en DNA-vaccine. Den gik under navnet Covaxix-351.

”Vi er jo sådan set blevet positivt overhalet både af sygdommens mere fredelige udvikling, og at der så hurtigt kom effektive mRNA-vacciner på verdensmarkedet,” lyder det fra Henrik Ullum.

Den danske stat har under coronapandemien bevilliget 30 mio. kr. til SSI’s vaccinearbejde. Den samlede udgift lander ifølge SSI på 23 mio. kr. De penge er dog ikke brugt forgæves, mener SSI.

Arbejdet med at fremstille en vaccinekandidat har nemlig givet SSI værdifuld viden og stor erfaring i for eksempel udvikling af en virksom og sikker vaccinekandidat. Det kan bruges i tilfælde af kommende virustrusler, lyder det på hjemmesiden.

Ifølge Henrik Ullum er det rettidig omhu at stoppe nu og begrænse udgifterne til projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også