Novo Nordisks salg fortsætter frem i USA - men i lavere tempo

Sydbank ser positivt på udviklingen i Novo Nordisks salg af fedmemidlet Wegovy i USA, hvor recepttallene går i den rigtige retning for en række af den danske virksomheds produkter. 
Foto: Novo Nordisk / Pr
Foto: Novo Nordisk / Pr
af marketwire

Novo Nordisks vægttabsmiddel, Wegovy, fortsatte frem på det amerikanske marked i uge 7, men i et lidt mere afdæmpet tempo, efter at midlet blev relanceret i alle doser omkring årsskiftet.

De seneste receptal fra Symphony Health Solutions viser ifølge Sydbank, at det totale antal recepter voksede til 70.997 i uge 7 fra 68.253 i uge 6.

”Vi ser positivt på udviklingen i receptudskrivningen for Wegovy i USA. Vi vurderer fortsat, at den stigende udskrivningstendens er en konsekvens af den stærke underliggende efterspørgsel efter Wegovy, og opmærksomheden omkring fedmebehandling i USA,” skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Hos Novo betegnede topchef Lars Fruergaard Jørgensen i starten af februar de første ugers receptoptag som ”opmuntrende”.

”Det er stadig tidligt i lanceringen. Vi har hele tiden sagt, at vi har ventet en undertrykt efterspørgsel, hvor patienterne har været i kø. Lige nu klatrer vi op ad den kurve. Det skal så blive interessant at følge over de kommende uger og måneder, hvornår det flader ud. For jeg tror, at det vil flade ud, og også vil dykke en smule, inden at det slår ind på mere normal bane i forhold til patienter, der starter behandling,” sagde Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med Marketwire den 1. februar.

Måske er uge 7 indledningen på den fladning af kurven, som Lars Fruergaard Jørgensen, talte om.

I hvert steg det totale antal af recepter med bare godt 2700 sammenlignet med i underkanten af 8900 ugen før.

De første fem uger efter lanceringen var recepttallene på 59.374 i uge 5, 52.787 i uge 4, 43.703 i uge 3, 40.599 i uge 2 og 33.478 i uge 1.

”Om denne uges lidt lavere ugentlige væksttempo afspejler, at efterspørgslen i starten af genlanceringen af Wegovy var ekstraordinær høj og nu er lidt aftagende, vil de næste uger give svar på,” konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Ud over Wegovy viser de seneste recepttal ifølge Sydbank-analytikeren også en positiv udvikling for Novos øvrige GLP-1 midler, Ozempic, Rybelsus og Victoza, til behandling af type 2-diabetes.

Antallet af totale recepter og nye recepter på Novos klart bedst-sælgende lægemiddel, Ozempic, satte rekord i uge 7.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også