Sydbank-analytiker: Boosterkandidat viser afgørende konkurrenceparameter

Høj effektivitet er ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen et af de afgørerende parametre for at gøre entré på markedet for covid-19-vacciner, og der har Bavarian Nordics boosterkandidat ABNCoV2 foreløbigt vist sit værd.
Foto: Bavarian Nordic / PR
Foto: Bavarian Nordic / PR
af marketwire

Bavarian Nordics fase 2-studie viser, at vaccineproducentens boosterkandidat, ABNCoV2, mod covid-19 har flere af de karakteristika, der skal til for at komme ind på markedet domineret af Pfizers og Modernas mRNA-vacciner.

Det siger Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen til MarketWire, efter at Bavarian Nordic før børsåbningen fremlagde tal fra sit fase 2-studie med boostervaccinekandidaten.

Et af de afgørende parametre for at gøre entré på markedet for vacciner mod covid-19 er en høj effektivitet.

”MRNA-vacciner mister ret hurtigt deres effektivitet efter seks måneder. Her ligger Bavarian stadig over 90 pct. med neutraliserende antistoffer, hvilket er meget effektivt,” siger Søren Løntoft Hansen.

Det kan betyde, at man i stedet for at skulle have et boosterstik hvert halve år muligvis kan nøjes med et stik hvert andet til tredje år, fortsætter senioranalytikeren og tilføjer, at kommende data vil give nærmere indblik i vaccinens effektivitet.

Ydermere viser dataene fra fase 2-forsøget med ABNCoV2 en bred dækning mod både den oprindelige variant og de efterfølgende varianter alfa, beta, delta og omikron.

Den danske vaccineproducents boosterkandidat er modsat de mest dominerende på markedet baseret på cVLP-teknologi. Dataene vidner således også om, at teknologien har et længere respons end mRNA-vaccinerne, siger senioranalytikeren.

Dataene fra meddelelsen mandag er baseret på en gruppe af 41 personer, der viste et eksisterende niveau af neutraliserende antistoffer, der var seks gange højere for den oprindelige variant og næsten 10 gange højere for omikronvarianten end før boosterstikket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også