Bavarian Nordics covid-19-vaccinekandidat viser vedvarende effektivitet

Yderligere data fra Bavarian Nordics fase 2-forsøg med selskabets covid-19-vaccinekandidat viser, at koncentrationen af neutraliserede antistoffer fortsat er høj efter seks måneder.
Foto: Bavarian Nordic / PR
Foto: Bavarian Nordic / PR
af marketwire

Bavarian Nordics’ boostervaccinekandidat mod covid-19 viser vedvarende antistofresponser seks måneder efter vaccination.

Det viser resultater fra et fase 2-forsøg, oplyser den danske vaccineproducent mandag.

”Seks måneder efter boostervaccination med ABNCoV2 forblev koncentrationen af neutraliserede antistoffer og omikron på høje niveauer, der er associeret med mere end 90 pct. effektivitet,” fremgår det af meddelelsen.

Ud af en gruppe på 41 personer, hvoraf to blev udeladt efter smitte med covid-19, blev der seks måneder efter vaccination med ABNCoV2 målt neutraliserende antistofniveauer mod Wuhan-varianten, der var seks gange højere, mens antistofniveauerne mod omikronvarianten BA.1 var næsten 10 gange højere end før vaccinationen.

Det udgør et fald på mindre end 50 pct. efter seks måneder, og det er således ifølge Bloomberg News bedre end de data, der eksisterer for mRNA-vacciner.

Tidligere offentliggjorte data fra fase 2-studiet har vist en effektivitet på over 90 pct. mod Wuhan-varianten samt alfa, beta, delta og omikron.

”Det er særdeles opmuntrende, at de stærke booster-responser, vi har rapporteret for ABNCoV2 mod alle varianter af bekymring, efter seks måneder forbliver på niveauer, der er forbundet med en høj grad af effektivitet,” siger topchef Paul Chaplin i meddelelsen.

”Disse seneste data understøtter yderligere rationalet for ABNCoV2 som en universel boostervaccine, der fremkalder stærke og holdbare immunresponser mod alle varianter af bekymring, inklusive omikron, uden behov for tilpasning af vaccinen,” fortsætter han.

Bavarian Nordic igangsatte i september 2022 fase 3-forsøg med vaccinekandidaten.

Data fra Bavarian Nordics covid-19-vaccine er forsinket

Bavarian Nordic har indledt fase 3-studie med boostervaccine

Yderligere fase 2-data bakker op om Bavarian Nordics coronavaccine

Fase 2-forsøg bekræfter effekt af coronavaccine fra Bavarian Nordic

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også