MedWatch

Fase 2-forsøg bekræfter effekt af coronavaccine fra Bavarian Nordic

Forsøg med 103 tidligere vaccinerede forsøgspersoner viser, at en danskudviklet vaccine mod coronavirus booster beskyttelsen mod alle undersøgte varianter af coronavirus – studiet er dog udført, før omikron-varianten blev kendt.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Bavarian Nordic har søndag aften fremlagt resultaterne af selskabets fase 2-forsøg med en coronavaccine, ABNCoV, udviklet af biotekselskabet Adaptvac og indlicenseret til Bavarian Nordic.

Ifølge studiet har vaccinen to uger efter boostervaccination vist sig egnet til at øge niveauet af antistoffer, der beskytter mod coronasygdom, i forsøgspersonerne med op til 40 gange niveauet ved fase 2-forsøgets indledning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier