MedWatch

Seagen udlicenserer Tivdak i Kina - 15 mio. dollar på vej til Genmab

Amerikanske Seagen udlicenserer rettighederne til kræftmidlet Tivdak til selskabet Zai Lab Limited, og indtægterne derfra skal deles ligeligt med Genmab.

Genmab kan se frem til indtægter fra udlicensering i Kina. | Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Genmabs amerikanske partner Seagen har udlicenseret rettighederne til kræftmidlet Tivdak i Kina, Hongkong, Macau og Taiwan til medicinalselskabet Zai Lab Limited. I den forbindelse modtager Seagen en forudbetaling på 30 mio. dollar, der ifølge aftalen med Genmab skal deles ligeligt med det danske selskab.

Det fremgår af en meddelelse fra Seagen.

Aftalen med Zai Lab indeholder desuden udviklings-, regulatoriske og salgsmilepæle, ligesom Zai Lab skal betale niveaudelte royalties af salget. Også fremtidige betalinger til Seagen deles med Genmab, hedder det i meddelelsen.

Zai Lab har specialiseret sig i kræftbehandling henvendt til især kvinder. Der vurderes at være omkring 110.000 nye tilfælde af livmoderhalskræft i Kina årligt, hedder det i meddelelsen.

Tivdak blev for cirka et år siden lanceret af Seagen og Genmab i USA til behandling af tilbagevendende eller fremskreden metastatisk livmoderhalskræft for voksne patienter, der er på eller har været under kemobehandling.

I Europa og Japan planlægger Genmab selv at stå for at markedsføre Tivdak.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier