MedWatch

Bavarian i aftale med kontraktproducent i USA om vaccinefyldning

Producenten har indgået en aftale med GRAM, der er en FDA-godkendte kontraktproducent.

Foto: LUKAS BARTH/REUTERS / X03379

Bavarian Nordic har indgået en aftale med den amerikanske kontraktproducent Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM) om fyldning af koppe-/abekoppevacciner.

GRAM er en FDA-godkendt kontraktproducent, som kommer til at bestå med fyldning af allerede produceret råvaccine, hvilket sker med henblik på at fremskynde leverancer af abekoppevacciner til USA.

Bavarian Nordic har med Jynneos den eneste godkendte vaccine mod abekopper på markedet, og selskabet modtog 15. juli 2022 en yderligere ordre på 2,5 mio. doser af vaccinen fra de amerikanske myndigheder, U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA).

Disse doser vil blive påfyldt på GRAMs facilitet ved brug af den råvaccine, der allerede er fremstillet og faktureret under tidligere kontrakter. Kombineret med øvrige ordrer har BARDA i alt anmodet om 5,5 mio. doser til levering i 2022 og 2023, opsummerer Bavarian Nordic i torsdagens meddelelsen.

Højeste prioritet for præsident Biden

Bob Fenton, Det Hvide Hus’ koordinator for den nationale indsats mod abekopper i USA, udtaler i meddelelsen fra Bavarian, at Det er af højeste prioritet for præsident Biden at hastigt øge forsyningerne af vacciner mod abekopper til de amerikanere, der er i størst risiko for at blive smittet med virussen.

”Dette partnerskab mellem Bavarian Nordic og GRAM vil markant øge kapaciteten til at fylde og færdiggøre statsejede doser - for første gang i USA - og give os mulighed for at levere vores nuværende og fremtidige forsyning hurtigere til lokationer i hele landet,” siger Bob Fenton.

Administrerende direktør for Bavarian Nordic, Paul Chaplin, siger endvidere, at selskabet siden starten af abekoppeudbruddet har arbejdet ihærdigt på at udvide sin produktionskapacitet.

”Og aftalen med GRAM er et vigtigt skridt i denne retning. Via aftalen udvider vi markant vores produktionskapacitet i USA og får dermed mulighed for at imødekomme den stigende globale efterspørgsel,” siger Paul Chaplin.

Bavarian: USA stiller ekstra 1,8 mio. Jynneos-doser til rådighed

Bavarian er tæt på at lukke produktionsaftale i USA

Leo Pharma skifter finansdirektør - Kronborg stopper

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier