MedWatch

Bavarian: USA stiller ekstra 1,8 mio. Jynneos-doser til rådighed

U.S. Department of Health and Human Services (HHS), vil gøre 360.000 hætteglas med vaccinen tilgængelige.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

De amerikanske myndigheder er klar til at fordele flere abekoppevacciner, som de har fået leveret fra danske Bavarian Nordic, ud i landet.

Ekstra 1,8 mio. vaccinedoser af Jynneos-vaccinen vil nu blive stillet til rådighed, og der kan lægges bestillinger ind startende den 22. august, lyder det fra Det Hvide Hus torsdag ifølge Reuters.

U.S. Department of Health and Human Services (HHS), vil gøre 360.000 hætteglas med vaccinen tilgængelige, lød det torsdag i en briefing i Det Hvide Hus.

Det svarer til 1,8 mio. doser, idet de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i sidste uge godkendte at administrere injektionen intradermalt eller mellem hudlagene, hvilket betyder, at et hætteglas giver fem gange flere doser end ellers.

Antallet af smittetilfælde i USA med abekopper er vokset til 13.500 per 17. august kom det også frem på torsdagens briefing i Washington DC. Det er mere end en tredjedel af det globale antal tilfælde på 39.000, skriver Reuters.

Bavarian er tæt på at lukke produktionsaftale i USA

Kinas hårde covid-19-kurs stopper ikke GN: Ansatte kan sendes i isolation på fabrikken

GN Hearing-topchef venter vækst over markedet i andet halvår - også i USA

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier