MedWatch

Ti initiativer fra EMA skal styrke klinisk forskning

Rammevilkårene for at lave kliniske forsøg i Europa er udfordrede og ikke gode nok, mener EMA, det europæiske lægemiddelagentur, der med 10 nye initiativer blandt andet vil ændre på måden, kliniske forsøg initieres, designes og køres. Hos brancheforeningen Lif hilser man tiltagene velkommen.

EMA, det europæiske lægemiddelagentur, vil med 10 nye initiativer styrke den kliniske forskning i Europa. | Foto: Bioneer / PR

Kliniske forsøg er en forudsætning for udviklingen af medicin, medicinsk udstyr, nye behandlingsmetoder og en stærk life science-sektor.

Men som rammerne er i dag, er det for bøvlet og vanskeligt for europæiske medicinal-, medico- og biotekselskaber at ansøge om og udføre kliniske forsøg, mener EMA, det europæiske lægemiddelagentur, der med 10 nye initiativer blandt andet vil ændre på måden, kliniske forsøg initieres, designes og køres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier