MedWatch

Glaxo-Medicagos coronavaccine viser 71 pct. effektivitet

Coronavaccine fra GlaxoSmithKline og Medicago har i test vist sig 75 pct. effektiv mod Delta-varianten, mens den har vist sig knap 89 pct. effektiv mod den brasilianske Gamma-variant, skriver Bloomberg News.

Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Britiske GlaxoSmithKline og canadiske Medicagos coronavaccine har vist 71 pct. effektivitet mod flere typer af coronamutationer.

Det skriver Bloomberg News.

Den plantebaserede vaccine har i test vist sig 75 pct. effektiv mod Delta-varianten, mens den har vist sig knap 89 pct. effektiv mod den brasilianske Gamma-variant.

Fremstillingen af vaccinen er først påbegyndt efter opdagelsen af Omikron-varianten. Derfor er der ingen data på effektiviteten mod den nyopdagede variant.

Ifølge testresultaterne, som de to medicinalproducenter har offentliggjort tirsdag, har ingen af de 24.000 forsøgsdeltagere udviklet alvorlig sygdom.

GlaxoSmithKline og Medicago vil søge om godkendelse af vaccinen i USA, Canada og Storbritannien.

Aktierne i GlaxoSmithKline stiger 0,5 pct. på børsen i London. Medicago er ikke børsnoteret.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier