MedWatch

Leo Pharma sælger udviklingsprogram til svensk biotekselskab og bliver medejer

Det svenske biotekselskab Aqilion har købt et fase 1-klart udviklingsprogram fra Leo Pharma, som Aquilion håber kan blive en storsællert til behandling af i første omgang spiserørslidelsen eosinofil øsofagitis. Med opkøbet får Leo Pharma samtidigt medejerskab af det svenske firma.

Leo Pharma sælger fase 1-klart middel til svenske Aquilion og bliver samtidigt aktionær i selskabet. | Foto: Leo Pharma / PR

Det er ikke alene Catherine Mazzaccos bratte exit i sidste uge som topchef for danske Leo Pharma, der vækker international opsigt.

Hudspecialisterne fra Ballerup har også skabt så stor interesse med JAK-hæmmeren Leo 142397 hos svenske Aqilion, at sidstnævnte nu køber alle rettigheder til programmet, der er klart til at blive testet i mennesker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier