MedWatch

Y-mabs-direktør har store ambitioner: Vil lave bioteknologiens Tesla

Claus Møller, adm. direktør hos Y-mabs, ser mulighed for at udvikle bioteknologiens Tesla med det dansk-amerikanske kræftselskab. Det fortæller han til Dagbladet Børsen. 

Foto: Mikel Bilbao/AP/Ritzau Scanpix

Det dansk-amerikanske kræftselskab Y-mabs har store ambitioner for fremtiden. Ifølge adm. direktør, Claus Møller, kan selskabet således udvikle sig til at blive "bioteknologiens Tesla". Det fortæller han i et interview med Dagbladet Børsen.

"Det kan blive en gamechanger for, hvordan man behandler kræft, ligesom Tesla har forandret bilindustrien i forhold til skiftet fra køretøjer drevet af fossile brændstoffer hen imod elektriske køretøjer," lyder det fra Claus Møller til erhvervsmediet.

Ifølge direktøren skal den store optimisme blandt andet findes i kræftselskabets antistofteknologi Sada, som selskabet anskaffede sig sidste år efter udvikling af det amerikanske kræfthospital Memorial Sloan Kettering Cancer Center, MSK, samt universitet Massachusetts Institute of Technology, MIT.

Claus Møller har tidligere fortalt, at Y-mabs fremover regner med at kunne søge om studie-tilladelse til mindst ét SADA-middel per år. Det skal dels ske fra selskabets egen pipeline af SADA-konstruktioner og dels gennem partnerskaber.

Y-mabs fik i slutningen af 2020 godkendt dets første lægemiddel i form af kræftmidlet Danyelza i USA.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier