MedWatch

Statsstøtte sender Danmark først i køen til coronavaccine fra Bavarian Nordic

Når – og hvis – de første færdigudviklede og godkendte coronavacciner fra Bavarian Nordic ruller ud fra fabrikken i Kvistgård, har den danske stat sikret sig fortrinsret til dem. Det fremgår af aftalen for statens millionstøtte til udviklingen, som MedWatch har fået aktindsigt i.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Den danske regering har i forhandlingerne med Bavarian Nordic om statstøtte til udviklingen af selskabets coronavaccine sikret sig, at den danske befolkning kan blive de første til at modtage vaccinen.

I aftalen er nemlig indskrevet et krav om, at Sundhedsministeret har mulighed for – men ikke pligt til – at gøre krav på de første doser af en godkendt vaccine, der fremstilles på Bavarian Nordics produktionsanlæg i Kvistgård, Nordsjælland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier