MedWatch

Mens regeringens rådgivere afviste dansk covid-vaccine arbejdede ministerium videre med planer om at støtte udviklingen

Et enigt ekspertspanel nedsat af regeringen fejede tidligt i 2021 Bavarian Nordic og Adaptvacs mulige vaccine mod covid-19 af bordet. Alligevel arbejdede Sundhedsministeriet videre med de planer, der i august førte til en aftale om at støtte udvikling af selvsamme vaccine med 800 mio. kr.

Statsministeren inviterede den 9. marts ministre og erhvervslivets organisationer til møde om myndighedernes forsøg på at indæmme coronavirus i Spejlsalen i statsministeriet. På det efterfølgende pressemøde deltog blandt andre Erhvervsministeriets departementschef Michael Dithmer (tv) og Finansministeriets departementschef Peter Mørch (i midten). | Foto: Jens Dresling

Selvom regeringens egne rådgivere var klare i spyttet, da de skulle vurdere den danskudviklede covid-19-vaccines mulige rolle i et dansk beredskab, så afskrækkede vurderingen ikke Sundhedsministeriet fra sideløbende at afsøge mulighederne for at støtte udviklingen af samme vaccine økonomisk.

For samtidig med, at det rådgivende udvalg ikke tilskrev vaccinekandidaten nogen betydende rolle i bekæmpelsen af coronapandemien, så sendte Sundhedsministeriet samtidig informationerne om Bavarians mulige vaccine til vurdering hos det svenske konsulentfirma NDA - en vurdering, der senere skulle blive udslagsgivende for beslutningen om at støtte Bavarian Nordics kandidat med i omegnen af 800 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier