MedWatch

Mens regeringens rådgivere afviste dansk covid-vaccine arbejdede ministerium videre med planer om at støtte udviklingen

Et enigt ekspertspanel nedsat af regeringen fejede tidligt i 2021 Bavarian Nordic og Adaptvacs mulige vaccine mod covid-19 af bordet. Alligevel arbejdede Sundhedsministeriet videre med de planer, der i august førte til en aftale om at støtte udvikling af selvsamme vaccine med 800 mio. kr.

Statsministeren inviterede den 9. marts ministre og erhvervslivets organisationer til møde om myndighedernes forsøg på at indæmme coronavirus i Spejlsalen i statsministeriet. På det efterfølgende pressemøde deltog blandt andre Erhvervsministeriets departementschef Michael Dithmer (tv) og Finansministeriets departementschef Peter Mørch (i midten). | Foto: Jens Dresling

Selvom regeringens egne rådgivere var klare i spyttet, da de skulle vurdere den danskudviklede covid-19-vaccines mulige rolle i et dansk beredskab, så afskrækkede vurderingen ikke Sundhedsministeriet fra sideløbende at afsøge mulighederne for at støtte udviklingen af samme vaccine økonomisk.

For samtidig med, at det rådgivende udvalg ikke tilskrev vaccinekandidaten nogen betydende rolle i bekæmpelsen af coronapandemien, så sendte Sundhedsministeriet samtidig informationerne om Bavarians mulige vaccine til vurdering hos det svenske konsulentfirma NDA - en vurdering, der senere skulle blive udslagsgivende for beslutningen om at støtte Bavarian Nordics kandidat med i omegnen af 800 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier