MedWatch

Analytiker: Forventet at Novo Nordisk er tæt på grønt lys til fedmemiddel i Europa

"Det er allerede godkendt i USA, og vi har set stærke data for Wegovy, så det er helt som forventet," siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter grønt lys fra det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel.

Foto: POOL New/REUTERS / X80003

Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy er nu et skridt tættere på det europæiske marked, efter at det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel torsdag har givet grønt lys til midlet.

Og det er helt som ventet, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

"Det er allerede godkendt i USA, og vi har set stærke data for Wegovy, så det er helt som forventet. Men det er selvsagt positivt for Novo Nordisk, at de nu også står til at få det godkendt i Europa," siger han til MarketWire.

"Andelen af befolkningen, som har et BMI over 30 er lidt lavere her end i USA, men det er stadigvæk en stigende andel," tilføjer han.

Det understøtter potentialet for midlet i Europa, som han mener vil være en bidragsyder for væksten hos Novo Nordisk. Det baserer han blandt andet på en positiv udvikling for det lidt ældre fedmemiddel Saxenda.

"l Europa har vi set med Saxenda, at det vokser godt og opnår tilskud mange steder, og det er også et bevis på, at man i Europa er begyndt at se mere på medicinsk behandling af fedme, og det vil man også gøre med Wegovy med de stærke data, som kliniske studier har vist," Søren Løntoft Hansen.

"Der er en tiltagende accept af at se fedme som en sygdom, som ikke bare nødvendigvis skal behandles med sund kost og motion," lyder det videre.

Godkendelse få måneder væk

I praksis fungerer godkendelsesprocessen sådan, at ekspertpanelet anbefaler en godkendelse af midlet, hvorefter EU-Kommissionen tager den endelige beslutning. Ifølge Novo Nordisk ventes den del at være på plads inden for omkring to måneder, fremgår det af en meddelelse torsdag.

Herefter regner selskabet med at kunne markedsføre Wegovy i Europa i løbet af anden halvdel af 2022, og også det helt som forventet, lyder det fra analytikeren.

"Når man får en godkendelse, så skal man først til at forhandle pris- og tilskudsforhold, og det tager altså noget tid. Så udrulningen i Europa vil være gradvis og lidt langsommere end vi ser i USA," siger han.

At meddelelsen fra det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel i så høj grad var ventet, betyder også, at Søren Løntoft Hansen blot forudser en begrænset betydning for aktien, når der åbnes for handel fredag.

"Det er i høj grad regnet ind, så det vil være en meget moderat kursstigning, vi vil se," siger han.

Novo Nordisk-aktien steg torsdag 0,8 pct. til 736,40 kr.

 

CHMP giver grønt lys: Novo Nordisks fedmemiddel er snublende tæt på europæisk godkendelse  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier