MedWatch

Biogen vil sende depressionsmiddel til godkendelse i det nye år

Efter at have kørt dialog med myndighederne sammen med partneren Sage vil Biogen i 2022 begynde et ansøgningsforløb for lægemidlet zuranolone som en behandling for depression, selvom et nyligt studie ikke leverede udelukkende overbevisende resultater.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Inden for de næste to år vil Biogen og partneren Sage have sat gang i ansøgninger om at få godkendt midlet zuranolone som en behandling for både depression og fødselsdepression.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskaberne.

Efter planen vil Biogen sætte gang i ansøgningsforløbet hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder for zuranolone som en behandling for depression i anden halvdel af 2022, mens ansøgningen som en behandling for fødselsdepression skal gå i gang i 2023.

Biogen og Sage rykker frem med ansøgningen på trods af, at resultaterne fra det seneste studie med midlet, der blev offentliggjort i juni, stillede spørgsmål ved behandlingens holdbarhed. For selvom data måske var nok til at kunne sikre en godkendelse, så kan det være en hæmsko i forhold til den kommercielle levedygtighed af midlet, lød det i den forbindelse fra en analytiker.

Ikke desto mindre har Biogen og Sage efter dialog med myndighederne god tiltro til at midlet kan blive et stærkt input på markedet for depressionsmidler.

"Vi mener, at vi nu har en stærk ansøgningspakke med fire tilstrækkelige og velkontrollerede studier, og, hvis godkendt, vil zuralone udfylde et markant, umødt medicinsk behov og vil blive budt velkommen af personer, som lever med depression," lyder det fra Sage Therapeutics' adm. direktør Bary Greene, der suppleres af Alfred Sandrock, som står i spidsen for forskning og udvikling hos Biogen.

"Vi er rigtig glade for at kunne dele oplysningerne om, hvad vi ser som en effektiv ansøgningsvej for zuranolone med målet om at sende en ny behandlingsmetode på markedet for de millioner af mennesker, som lider af depression," siger han.

Ansøgningen for fødselsdepression kan først sættes i gang, når det igangværende Skylark-studie er færdigt, og bliver derfor lavet seperat, så det ikke forstyrrer tidshorisonten for ansøgningen til depression.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier