MedWatch

Novo Nordisk vil bruge flere penge på opkøb og ekstern innovation

Senere års succes med glp-1 molekylet får Novo Nordisk til øge fokus på flere opkøb samt eksterne lægemidler og selskaber, der kan berige virksomheden.

“Når vi ser fremad, vil vi udvide vores fokus, både på teknologier og biologier. Vi vil lave flere aftaler, der skal komplementere vores interne forskning og udviklingsaktiver,” siger Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med Endpoints News. | Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisks succes-lægemiddel glp-1 skaber nye muligheder for den danske medicinalkæmpe, som efter eget udsagn ikke længere kan klare sig med egen avl.

Det skriver Børsen.

I et interview med mediet Endpoints News fortæller topchef Lars Fruergaard Jørgensen, at Novo Nordisks investeringer fortsætter det kommende år.

"Vi vil bruge vores balance mere i fremtiden. De 12-13 pct. forsknings- og udviklingsomkostninger (ud af salget, red.) lander i resultatopgørelsen, og vi vil i stigende omfang lægge indlicenserede eller købte aktiver på vores balance," siger han i interviewet.

Lars Fruergaard Jørgensen tilføjer, at fokusset er både på teknologier og biologier samt at lave flere aftaler, der skal komplementere virksomhedens interne forskning og udviklingsaktiver for at kunne levere flere gennembrud på markedet.

Novo Nordisk forventer Wegovy-udbud stabiliseret senest i begyndelsen af 2022 

Novo hyrer kendis til amerikansk marketing-offensiv 

Novo-Fonden skyder millioner i innovationsplatform til hospitaler 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier