MedWatch

Novo-Fonden skyder millioner i innovationsplatform til hospitaler

Et nyt femårigt pilotprojekt, der er støttet med et trecifret millionbeløb fra Novo Nordisk Fonden, skal styrke innovationsindsatsen på universitetshospitalerne.

Foto: Foto: Rigshospitalet

Fra årsskiftet skyder Novo Nordisk Fonden et femårigt pilotprojekt til 126 mio. kr. i gang, der skal sikre, at det bedre kan kunne betale sig for forskere at forfølge udviklingen af nye metoder og løsninger til bedre patientbehandling.

Det skriver Novo Nordisk Fonden, Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital i en fælles pressemeddelelse.

Pilotprojekt skal drives af innovationscentre på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital og med lokale innovationsmedarbejdere på universitetshospitalerne i Aalborg og Odense.

"Med denne investering ønsker vi i Novo Nordisk Fonden at bidrage til udvikling af en infrastruktur for sundhedsinnovation og bringe dansk forskning i verdensklasse frem til gavn for patienterne. Vi har i Danmark en klinisk forskningsstyrke i international topklasse, men vi har en mulighed for at se flere forskningsresultater kanaliseret over i konkrete produkter og behandlinger."

"Det er vores ambition at give liv til et uforløst potentiale ved at fjerne nogle af de nuværende barrierer for klinisk innovation og derved få langt flere nye løsninger ud til patienterne, meget hurtigere end i dag," udtaler Mikkel Skovborg, der er Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden, i pressemeddelelsen.

Indsatsen skal ifølge pressemeddelelsen målrettes danske klinikere og forskere, og skal løfte niveauet og hastigheden på rejsen fra idekvalificering til implementering. Gennem en række årlige bevillinge – grants – vil det være muligt at søge penge til eksempelvis udvikling af prototyper, validering og forretningsudvikling.

"Projekterne vil blive vurderet på deres mulighed for at blive realiseret, sandsynlighed for implementering, om de kan udbredes og skaleres, og på i hvor høj grad de skaber værdi for patienterne," lyder det i pressemeddelelsen.

Per Christiansen, der er hospitalsdirektør Rigshospitalet, ny innovation for afgørende for fremtidens sundhedsvæsen.

"Vi kigger ind i en fremtid, hvor vi får behov for at behandle flere patienter tættere på hjemmet. Det kræver nye digitale løsninger, som skal udvikles og testes i samarbejde med personale og patienter. Samtidig er data og algoritmer med til at sætte strøm til udviklingen af personlig medicin og andre nye behandlingsformer. Med støtte fra Novo Nordisk Fonden kan vi nu som hospitaler teste en model til at fremskynde udbredelsen af innovative løsninger til gavn for patienter, personale og samfundet," lyder det fra Per Christiansen.

Foruden grant-programmet vil indsatsen også rumme et innovationsakademi, der skal tilbyde kurser og træning i innovationsværktøjer, hvor forskere og klinikere skal blive klædt på til at forstå og analysere markedspotentiale og globale skaleringsmuligheder.

De udvalgte projekter, der opnår et grant, vil blive understøttet med både økonomi, ressourcer og netværk inden for innovation, forretnings- og teknologiudvikling, lyder det i pressemeddelelsen.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier