MedWatch

Sanofi køber amerikansk biotekselskab for 12 mia. kr.

Biotekselskabet Kadmon Holdings med et enkelt markedsført produkt er kommet i søgelyset hos Sanofi, der har budt knap 12 mia. kr. for at overtage selskabet.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Den franske medicinalvirksomhed Sanofi har tilbudt at købe den amerikanske biotekvirksomhed Kadmon Holdings for 1,9 mia. dollar - svarende til cirka 12 mia. kr.

Aktionærerne i Kadmon modtager 9,50 dollar per aktie, hvilket svarer til en præmie på 79 pct. i forhold til lukkekursen for aktien tirsdag.

Bestyrelsen for den New York-baserede biotekvirksomhed har sagt god for aftalen, som markerer det tredje opkøb for Sanofi i 2021.

Det skriver Bloomberg News.

Kadmon har et enkelt middel på markedet i form af Rezurock, som de amerikanske sundhedsmyndigheder godkendte i juli til behandling af voksne og pædiatriske patienter på 12 år eller ældre med sygdommen GVHD.

Det er en komplikation som udvikler sig i omkring 50 pct. af patienter, som er blevet transplanteret med stamceller fra en donor. Midlet fra Kadmon er godkendt til anvendelse som tredje linjebehandling.

Finanshuset Jefferies vurderer ifølge Bloomberg News, at topsalget for Rezurock kan nå 1 mia. dollar om året, og i forvejen har Sanofis midlerne Thymoglobulin og Mozobil på transplantationsmarkedet, hvilket skaber mulighed for at realisere synergier.

Mere fra MedWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier