MedWatch

Dansk Sobi-stifter ser opkøbsjagt efter sandsynlig milliardhandel

Dagens overtagelsestilbud på svenske Sobi ender med al sandsynlighed i en handel, som vil kaste det svenske medicinalfirma ud i en jagt på opkøb for at skabe hurtig vækst. Det vurderer selskabets danske medstifter, tidligere topchef og bestyrelsesformand, Bo Jesper Hansen.

Bo Jesper Hansen stiftede i 1991 selskabet Swedish Orphan, som i dag hedder Sobi og står foran en potentiel milliardhandel. | Foto: Ritzau Scanpix/STF/Thomas Lekfeldt

Alt tyder på, at et bud på over 50 mia. kr. for svenske Sobi fra den amerikanske kapitalfond Advent samt Singapores statslige kapitalfond, GIC, via det fælles selskab Agnafit Bidco ender i et opkøb.

Det vurderer danske Bo Jesper Hansen, som for 30 år siden stiftede det svenske biotekselskab, som i dag hedder Sobi, og som han både har været adm. direktør og bestyrelsesformand for.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier