MedWatch

Svenske Sobi får opkøbstilbud på over 50 mia. kr.

Stockholmbaserede Sobi, der arbejder med hæmatologi, immunologi og specialpleje, har fået et købstilbud på 50,6 mia. kr. fra Agnafit Bidco.

Foto: John Ambrose / Sobi / PR

Swedish Orphan Biotrium (Sobi) har modtaget et opkøbstilbud fra Advent og Aurora gennem selskabet Agnafit Bidco på 235 svenske kr. per aktie, der til sammen løber op i 69,4 mia. svenske kr.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at prisen er 35 pct. over lukkekursen 25. august, hvor nyhedsbureauet rapporterede om opkøbsinteresse fra Advent.

Opkøbstilbuddet, der svarer til 50,6 mia. kr., er blevet taget godt imod af Sobis bestyrelse, der enstemmigt har sagt god for opkøbet.

Indtil videre har Investor AB og AP4, der til sammen ejer omkring 43 pct. af Sobi, også givet udtryk for en godkendelse af opkøbsbuddet.

Opkøbet vil blive finansieret med de midler, der er tilgængelige for Agnafit Bidco, foruden eventuel betaling i aktier fra Advent og Aurora.

En forudsætning for opkøbet er, at Agnafit Bidco ender med en aktieposition på mere end 90 pct.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier