Pila-stifter tilfreds med udramatisk børsnotering: "Jeg var noget bekymret"

Generelle markedsforhold gjorde Pila Pharmas adm. direktør Dorte X. Gram nervøs forud for børsnoteringen, men den stille og rolige start, som virksomhedens aktie har haft på børsen midt i sommerferien, beroliger hende nu.  
Foto: Jenny Leyman / Pila Pharma / PR
Foto: Jenny Leyman / Pila Pharma / PR

Pila Pharma har fået en relativt beskeden start på den svenske nasdaq growth market-børs, efter at aktien officielt kom på markedet den 15. juli. Efter et dyk den første dag, har aktien ligget rimelig stabilt lige omkring noteringskursen på 9 svenske kroner for en aktie.

Og selvom det langt fra er nogen ekstravagant start, så er adm. direktør Dorte X. Gram rigtig pænt tilfreds med børsdebuten, specielt fordi det let kunne være gået den anden retning.

"Jeg var noget bekymret op til noteringen, fordi vi er midt i en sommerperiode og et af de sidste i en lang række af firmaer, som kom ind. Vi hørte fra mange, at markedet opførte sig underligt og måske var lidt udtømt. Flere investorer fortalte at de havde tabt penge i foråret på andre nynoterede, og at der også var eksempler på andre selskaber, som var gået ned med 40 pct. lige efter noteringen," siger Dorte X. Gram og tilføjer:

"Min bekymring var, om der var nogle kræfter i markedet, som jeg ikke umiddelbart kunne kontrollere, som ville gøre, at der ikke ville være nogen interesse for aktien, når vi først var noteret, men det lader heldigvis ikke til at have været tilfældet."

Selskabet har også torsdag sat gang i salget af de første tegningsoptioner, der blev lavet i forbindelse med børsnoteringen.

"Det, vi lavede, var en unit-emission, hvilket betyder, at dem, der købte sig ind i børsnoteringen, også fik en tegningsoption per aktie, som betyder, at de kan købe en aktie til kurs 10 kr. om et år. Det er en god måde for investorerne at tage noget risiko ud af casen i forhold til, at vi skal have aktien op med 10 pct., ellers får vi ikke pengene, og er også en god motivation for os."

Sommerstilhed skaber optimisme for efteråret

Når der ikke her fra start har været nogen katastrofer i forhold til aktien fra start har Dorte X. Gram også givet sig selv lov til at slappe af oven på det meget intense børsnoteringsforløb, som så småt begyndte i efteråret 2020, og altså har taget mere end et halvt år. 

"Det her har fyldt helt vildt meget, og det har selvfølgelig samtidig været smaddersjovt, så man giver jo alt hvad man har i sig indtil man har ringet med klokken. Det var en fantastisk følelse at ringe med klokken, men selvfølgelig klapper man lidt sammen i dagene efter, når det endeligt er faldet på plads," siger hun.

Den stille og rolige børsdebut gør også Dorte X. Gram forhåbningsfuld i forhold til udviklingen senere på året og ind i det nye år, når der begynder at komme flere nyheder fra Pila Pharma relateret til selskabets udvikling – de sidste mange måneder har især været fokuseret på at selskabets børsnotering klappet af på ordentlig vis.

"Ud fra det der er sket nu her, føler jeg, at det nok skal gå godt, for hvis det er sådan her midt i den stille sommerperiode og vi også som selskab er et i sted i vores udvikling, hvor vi først nu skal til at sætte alt mulig i gang, så er jeg forhåbningsfuld," siger Dorte X. Gram.

Går i gang med fase 2-forberedelser

Årsagen til, at Pila Pharma først skal til at sætte en masse ting i gang nu, skyldes, at selskabets videre udvikling har været afhængig af de 35 mio. svenske kr., som er blevet hentet i børsnoteringen.

Således har Dorte X. Gram og co. nogle nye folk, som er på vej ind i virksomheden og derudover en række andre ting, som skal klargøres frem mod at virksomheden kan starte et fase 2 studie med Pila pillen XEN-D0501, udviklet som en behandling mod type 2-diabetes

"Vi skal til at i gang med at få det endelige studiedesign for fase 2b fastlagt, så vi efter planen i andet halvår 2022 kan indsende en ansøgning om at få lov til at starte fase 2b studiet, som vi så forhåbentlig kan starte og afslutte fase 2b-studiet i løbet af 2023," siger Dorte X. Gram.

Derudover skal selskabet også have sikret de forskellige kliniske sites, hvoraf der ok skal være op mod 50 – håbet er at det kan føre til en hurtigere rekruttering af patienter selvom det også bliver lidt dyrere end at arbejde med færre klinikker.

En af de ting, som selskabet skal adressere i forberedelserne til det nye fase 2-studie er eksklusionskriteriet i forhold til patienternes BMI.

"Sidste gang havde vi ikke selekteret BMI, så vi fik nogle meget overvægtige patienter ind med BMI omkring 35, så flere har sikkertværet meget temmelig insulinresistente, og det har gjort, at deres respons på den ekstra insulin efter behandling med vores stof,  var lidt dårligere, end vi havde regnet med. Denne gang skal vi nok have nogle, der selvfølgelig er diabetikere og overvægtige, men med et BMI på noget under 35," forklarer Dorte X. Gram.

De forberedelser skal køre parallelt med at Pila Pharma vil lave nye toksikologiske studier, hvilket også betyder, at selskabet skal have produceret mere af det aktive stof i XEN-D0501 - selskabet har indledt forhandlingsprocessen med kontraktproducenterne.

Pila Pharma-aktien fik beskeden børsdebut

Diabetesselskabet Pila Pharma børsnoteres 12. juli

Erfaren svensker bliver formand for børsaktuelle Pila Pharma 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også