MedWatch

Hæmofiliselskab rejser 350 mio. kr. til behandling af sjældne sygdomme

Den danske biotekvirksomhed Hemab, der netop har fået ny adm. direktør, har sikret sig 350 mio. kr. i en serie A-finansieringsrunde, som bliver anført af Novo Holdings og to andre kapitalfonde.

Foto: Novo Holdings / PR

Et halvt år efter at Hemab sikrede sig penge fra Novo Seeds til at understøtte selskabets udvikling af terapier inden for sjældne blødersygdomme har den danske biotekvirksomhed igen fået hjælp fra Novo-pengetanken.

Det skriver Børsen.

Selskabet har gennemført en serie A-finansieringsrunde, der bliver anført af Novo Holdings og de to andre kapitalfonde Healthcap og RA Capital Management. Kapitalrejsningsrunden giver Hemab 55 mio. dollar, eller godt og vel 350 mio. kr. i pengekassen.

For selskabets nye adm. direktør Benny Sørensen er drømmen, at skabe et dansk svar på Alexion, der ligesom Hemab i begyndelsen fokuserede udelukkende på sjældne sygdomme - selskabet er nu ved at blive en del af Astrazeneca i en handel på 245 mia. kr.

Hæmofiliselskab henter ny topchef i udlandet

Novo-udbryders nye hæmofiliselskab sikrer sig millioner fra dansk milliardfond 

Mere fra MedWatch

Svensk biotekselskab vil udvikle kræfttablet med japansk partner

Ascelia Pharma med danske Magnus Corfitzen i spidsen er gået sammen med japanske Taiho Oncology om at udvikle en ny, samlet behandling af kræft, der kombinerer Ascelia Pharmas kemoterapi med japanernes lægemiddel, der i dag bruges mod mave- og tyktarmskræft. Begge midler er tabletbaserede.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier