MedWatch

Hæmofiliselskab henter ny topchef i udlandet

Benny Sørensen, der har tilbragt en længere årrække i ledende stillinger i medicinalindustrien i udlandet, er udnævnt som ny adm. direktør for danske Hemab, hvor han i forvejen sad i bestyrelsen.

Foto: Johan Faber, adm. direktør i Hemab

Danske Benny Sørensen rykker endnu tættere på biotekselskabet Hemab, hvor han siden november har været bestyrelsesmedlem.

Således skal han nu stå i spidsen for det Novo Seeds-støttede hæmofiliselskab, oplyser Sørensens nuværende arbejdsgiver, amerikanske Codiak Biosciences, i en pressemeddelelse.

Benny Sørensen er uddannet læge fra Aarhus Universitet, men har hovedsageligt ernæret sig i medicinalindustrien og har blandt andet været global medical director i Baxter, senior director i Alnylam og har senest leder af det kliniske udviklingsarbejde hos Codiak Biosciences, hvor han nu fortsætter i en rådgivende rolle.

Hemab udvikler lægemidler mod sjældne blødersygdomme, og til formålet har selskabet sikret sig retten til at bruge to validerede teknologier indenfor protein- og antistofteknologi fra henholdsvis Novo Nordisk og Genmab.

Selskabet er stiftet af Johan Faber, der indtil marts 2019 var afdelingsleder i Novo Nordisks forskningsafdeling, men som efter en omstrukturering valgte at bryde ud og tage et af omstruktureringens skrinlagte projekter videre på egen hånd.

Han har siden stiftelsen stået i spidsen for biotekselskabet, men nu tager altså Benny Sørensen roret.

Biotekselskabet hentede i december et tocifret millionbeløb fra Novo Seeds og gik efterfølgende på jagt efter op til 275 mio. kr. i næste finansieringsrunde.

Nyt hæmofiliselskab søger pengestærke investorer før mulig børsnotering

Novo-udbryders nye hæmofiliselskab sikrer sig millioner fra dansk milliardfond 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier