MedWatch

Ekspertpanel anbefalede regeringen at satse på mRNA-produktion i Danmark

Da statsministeren tidligere på året annoncerede et ønske om at starte produktion af vacciner baseret på mRNA-teknologien i Danmark, skete det på baggrund af rådgivning fra blandt andre Novo Nordisk Fonden. "Det ville vi selv fokusere på, hvis det var os," siger fondens formand, Lars Rebien Sørensen, til MedWatch.

Lars Rebien Sørensen (i midten) har som formand for Novo Nordisk Fonden været med til at rådgive regeringen om en mulig national vaccineproduktion herhjemme. Her ses han i Frankrig, hvor han i sin tid som adm. direktør for Novo Nordisk viste blandt andre den franske sundhedsminister virksomhedens afdeling i Chartres.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) i april annoncerede regeringens ønske om at etablere en national produktion af coronavacciner i Danmark, var det efter grundig rådgivning fra blandt andre Novo Nordisk Fonden.

Et af de forhold omkring den ønskede produktion, som statsministeren var mest kategorisk omkring, var hendes klare præference for vacciner baseret på mRNA-teknologi. Og den væsentlige detalje bygger netop på en klar anbefaling fra Novo Nordisk Fonden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier