MedWatch

Orphazyme mere end halveret i USA fredag

Biotekselskabets aktie har haft en turbulent uge på aktiemarkederne.

Christophe Bourdon, adm. direktør i Orphazyme. | Foto: Orphazyme / PR

Det danske biotekselskab fik barberet mere end halvdelen af kursen af sin amerikanske notering fredag, da aktien faldt 55,6 pct. til 9,33 dollar.

Tilbagefaldet kom, efter at aktien torsdag i USA var lukket i plus med omkring 300 pct.,

Markant omtale på de sociale medier nåede nemlig torsdag til Orphazyme, der tordnede i vejret i USA uden bagvedliggende nyt. Aktien nåede torsdag, hvor den hektiske handel faktisk blev suspenderet hele 20 gange, endda helt op i 77,77 dollar, hvilket på det tidspunkt var lig med en raketfremgang på næsten 1400 pct., inden den dog faldt tilbage til 21,00 dollar.

Danske Banks chefhandler Mads Zink vurderer, at der er gået Gamestop i den med henvisning til den amerikanske meme-aktie, der er steget pludseligt på grund af voldsom omtale på de sociale medier.

Selv meldte Orphazyme fredag ud, at selskabet ikke er bekendt med bagvedliggende faktorer - hverken i forhold til udviklingen i kliniske studier eller finansielle forhold - der kunne forklare den store kursstigning torsdag i USA.

Det danske biotekselskab nærmer sig dog en Pdufa-dato, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder efter reglerne skal afslutte sin gennemgang af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel.

Orphazyme har sådan en dato lige ude i horisonten, den 17. juni, med midlet Arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick type C, skriver Bloomberg News.

Aktien i Orphazyme faldt i USA fredag aften med knap 30 pct. i forhold til det tidspunkt, hvor det danske marked lukkede.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier