MedWatch

Den danske afdeling af Sandoz indgår forlig med Skat

Generika-giganten Sandoz’ danske afdeling har indgået forlig med Skattestyrelsen i en langvarig strid, hvor Skat mener, at Sandoz har betalt for lidt i skat i årene 2006-2010.

Den danske afdeling af generika-giganten Sandoz, der er ejet af schweiziske Novartis, og Skattestyrelsen har ingået forlig i en strid om såkaldt transfer pricing. | Foto: Sebastian Kahnert/AP/Ritzau Scanpix

En årelang strid mellem generika-giganten Sandoz’ danske afdeling og Skattestyrelsen om påstået manglende skatteindbetalinger er endt med et forlig, inden sagen skulle have været behandlet i højesteret.

Det skriver Dagens Pharma.

Sagen drejer sig om såkaldt transfer pricing, hvor Skattestyrelsen hævder, at Sandoz indberettede indtjening før skat i årene 2006-2010 var for lav i forhold til benchmark, og at det kun lykkedes Sandoz at ligge inden for benchmark ved at se bort fra udgiften til goodwill-afskrivninger.

Skat krævede derfor, at Sandoz’ skattepligtige indkomst blev hævet med 57,1 mio. kr. for hvert af årene 2006, 2007, 2008, 2009 og 2010, skriver Dagens Pharma, der har søgt aktindsigt i sagen.

Carsten Gleerup, der er direktør i Sandoz A/S, oplyser til mediet, at forliget er "passende".

"Vi må afveje både omkostninger og ressourcer forbundet med at føre en langstrakt sag mod myndighederne, og naturligvis risikoen for ikke at få fuldt medhold, selvom vi havde valgt at forfølge sagen hele vejen i retssystemet," skriver han til Dagens Pharma.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier