MedWatch

Novo-fond vil bruge flere penge på udenlandsk forskning

Mads Krogsgaard Thomsen skal hos Novo Nordisk Fonden stå i spidsen for en ny strategi, der blandt andet betyder, at fonden vil foretage flere investeringer i at etablere samarbejder mellem danske og udenlandske forskningsinstitutioner.

Foto: Novo Nordisk Fonden / PR

Når en ny strategiperiode indledes for Novo Nordisk Fonden i 2023, så bliver det blandt andet med et øget fokus på udenlandske investeringer.

Det siger bestyrelsesformand Lars Rebien Søren til dagbladet Børsen.

Blandt andet ønsker fonden i højere grad at finansiere projekter, hvor udenlandske institutioner og universiteter kan samarbejde med et dansk universitet, så støtten stadig kan have positiv indflydelse i Danmark.

"Det har også den fordel, at vi kan tiltrække noget forskning udefra, sådan at vi ikke ender med at støtte forskning, der har et faldende kvalitetsniveau, fordi vi har så mange penge, vi skal bruge i Danmark," siger Lars Rebien Sørensen til avisen.

Det er fondens kommende direktør Mads Krogsgaard Thomsen, der skal stå i spidsen for at efterleve strategien, der også vil involvere, at Novo Holdings foretager virksomhedsinvesteringer inden for samme emner, som fonden ønsker at tilgodese.

Mads Krogsgaard Thomsen tiltræder som adm. direktør for fonden 1. marts.

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier