MedWatch

Widex-familier ser stort potentiale i biotekselskabs corona-behandling

Når T&W Holding har øget satset på biotekselskabet Union Therapeutics, skyldes det især virksomhedens arbejde med ét bestemt lægemiddel.

Biotekselskabet Union Therapeutics arbejde med lægemidlet niclosamid har tiltrukket positiv opmærksomhed. | Foto: Kelly Davidson Photography

Med den nye kapitalrejsning hos biotekselskabet Union Therapeutics har T&W Holding, bedre kendt som familiekontoret for stifterfamilierne Tøpholt og Westermann bag Widex-koncernen, øget sit sats i virksomheden markant, og det er der en særlig grund til siger adm. direktør Lars Nørgaard.

"Den primære årsag er deres arbejde med niclomasid. Normalt investerer vi ellers ikke i den slags virksomheder" siger Lars Nørgaard til Finans.

Han understrger samtidig, at T&W Holdings store tillid til Union Therapeutics' team også spiller en vigtig rolle i hvorfor selskabet har øget sin ejerandel til mere end 5 pct.

Som MedWatch tidligere har skrevet, er Union Therapeutics ved at udvikle niclosamid som en behanding for de respiratoriske symptomer associeret med covid-19.

Selskabet mener dog også, at midlet kan have potentiale i behandlingen af andre luftvejslidelser, omend det store fokus her og nu er på udviklingen i covid-19-programmet.

Widex-familier med i 150 mio. kr. stor investering i dansk biotekselskab

Kim Kjøller vil gøre biotekfirma til et nyt Genmab: "Det er en stor aspiration, men det er muligt" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier