MedWatch

Finanshus: Salg af Novos fedmemedicin kan seksdobles frem mod 2030

Novo Nordisk står til at komme til at står som en endnu mere dominerende størrelse i medicinsk behandling af fedme, når selskabet efter al sandsynlighed lancerer sit nye fedmemiddel til sommer. Det mener storbanken Citi i hvert fald.

Med introduktionen af en ny behandling af fedme fra Novo Nordisk, kommer selskabet til at blive endnu mere dominerende på området. | Foto: Stine Tidsvilde

Når Novo formentlig til sommer kan sende sit næste vægttabsmiddel, sema 2,4 milligram, på det amerikanske marked, så venter et nyt væksteventyr.

Det vurderer den amerikanske storbank Citi ifølge Børsen.

Banken estimerer, at Novo Nordisks salg af fedmemedicin kan stå over for mere end en seksdobling til 36 mia. kr. frem mod 2030.

Citi har i december talt med næsten 300 læger og omtrent 30 betalere i USA, og undersøgelsen viser, at lægerne står klar til at bruge Novos nye vægttabsmiddel, mens betalerne er lidt mere betænkelige.

Novo markedsfører i forvejen vægttabsmidlet Saxenda og omsatte i 2019 for 5,6 mia. kr. Novos målsætning er at fordoble salget af fedmemidler frem mod 2025.

"Lægernes modtagelighed for Novo Nordisks fedmepipeline er stærk forud for lanceringen denne sommer af sema 2,4 mg, som sandsynligvis vil næsten tredoble receptudskrivningen," skriver Peter Verdult, medicinalanalytiker i Citi ifølge Børsen.

"Under forudsætning af, at lanceringen sker til samme pris som for Saxenda, og at patienterne bliver i behandling to-tre gange længere end med Saxenda samt en større base af ordinerende læger, er vores topsalgsestimat for fedmeforretningen 6 mia. dollar i 2030," tilføjer Peter Verdult.

Novo Nordisk sender fedmebehandling til godkendelse i USA

Efter to årtier er Novo Nordisk millimeter fra historisk milepæl for fedmeforretningen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier