MedWatch

FDA godkender Darzalex Faspro til behandling af patienter med sjælden sygdom

De amerikanske sundhedsmyndigheder har fredag godkendt, at Genmabs kræftmiddel Darzalex Faspro kan bruges som monoterapi til en speciel form af amyloidose.

Ansøgningen til FDA blev indsendt i oktober i sidste år. I november samme år blev der søgt om godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). | Foto: Joost Melis / Genmab / PR

Genmabs samarbejdspartner Janssen har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, godkendelse til, at kræftmidlet Darzalex Faspro kan bruges som enebehandling til en speciel form af amyloidose. En sygdom, som der estimeres at være 3-4000 nye tilfælde af årligt i USA.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Genmab modtager 30 mio. dollar i milepælsbetaling fra Janssen.

Amyloidose er kendetegnet ved aflejring af proteiner i kroppens organer og kan blandt andet give nedsat nyrefunktion eller hjertesvigt.

Ansøgningen til FDA blev indsendt i oktober i sidste år. I november samme år blev der søgt om godkendelse hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier