MedWatch

Genmab får milepælsbetaling efter ny ansøgning til EMA

Janssen har søgt de europæiske lægemiddelmyndigheder om en tilladelse til at bruge ny version af kræftmidlet Darzalex i en kombinationsbehandling af sygdommen amyloidosis. Det udløber en milepælsbetaling på 5 mio. dollars til den danske partner, Genmab.

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / PR

Biotekselskabet Genmabs amerikanske partner, Janssen, har ansøgt de europæiske lægemiddelmyndigheder om tilladelse til at markedsføre kræftmidlet Darzalex i den subkutane version i en ny kombinationsbehandling mod sygdommen amyloidosis.

Ansøgningen udløser en milepælsbetaling på 5 mio. dollars, ca. 31 mio. kr., til Genmab.

Det oplyser biotekselskabet i en fondsbørsmeddelelse torsdag middag.

Ansøgningen gælder Darzalex i den subkutane version - også kendt som Darzalex Faspro - i kombination med midlerne Velcade (bortezomib), kemoterapien cyclofosfomid og hormonpræparatet dexamethason til nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader.

Janssen sendte i september samme ansøgning til de amerikanske myndigheder, hvilket også udløste en milepælsbetaling. Den gang dog på 8 mio. dollars, knap 50 mio. kr.

Ansøgningen er baseret på rresulateter fra fase 3-studiet Andromeda, hvor kombinationsbehandlingen nåede de primære endemål komplet hæmatologisk respons, en normalisering af blodværdierne, for 53,3 pct. af af de patienterne, der fik behandlingen med Darzalex, sammenlignet med 18,1 pct. hos de patienter, der kun fik de tre øvrige midler uden det danske kræftmiddel.

Genmab får milepælsbetaling fra Janssen efter ny FDA-ansøgning

Sydbank: Meget positive data for Genmab Genmab annoncerer positive fase 3-data i behandling af amyloidosis 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier