MedWatch

FDA modtager Eli Lilly-ansøgning for udvidet brug af diabetesmiddel

Eli Lilly har søgt lægemiddelstyrelsen i USA om udvidet brug af diabetesmidlet Jardiance. (Rettet)

(Rettet 13. januar 2021: Hjertefejl er rettet til hjertesvigt, og leverfunktion er rettet til nyrefunktion)

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har kvitteret for en ansøgning om udvidet brug af Eli Lillys diabetesmiddel Jardiance.

Det skriver selskabet mandag eftermiddag.

FDA skal nu afgøre, om Jardiance også kan bruges som behandling til at reducere risikoen for at dø samt hospitalsindlæggelse i forbindelse med hjertesvigt. Derudover skal det også undersøges, om midlet kan bruges til at sinke forringelsen af nyrefunktionen hos voksne med kroniske hjertesvigt - både hos patienter med og uden type 2-diabetes.

"Vi ser frem til at samarbejde med FDA om potentielt at udvide antallet af voksne, der kan have gavn af Jardiance, til dem, der lider af hjertesvigt med nedsat pumpefunktion," siger Mohamed Eid, vice president i Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, der deler rettighederne til Jardiance med Eli Lilly.

Ansøgningen sker på baggrund af et fase 3-forsøg, der viste en signifikant reduktion på 25 pct. i risikoen for død eller indlæggelse i forbindelse med hjertesvigt, skriver selskaberne. Samtidig viste resultaterne, at forværrelsen af nyrefunktionen blev forsinket ved brug af Jardiance i forhold til placebo.

Lilly og Boehringer med nye positive data om middel mod hjertesvigt

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier