MedWatch

Pfizer og Biontech på sporet mod produktionsmål for 2020

Meldingen om, at de to partnere fredag allerede har produceret det meste af de lovede volumer, dæmper bekymringer om, at partnerne skulle have produktionsudfordringer.

Foto: Yves Herman/REUTERS/Ritzau Scanpix

Tyske Biontech, der sammen med Pfizer, har udviklet den første godkendte coronavaccine i den vestlige del af verden, har fredag understreget, at de to koncerner er godt på vej mod at producere de 50 mio. doser af vaccinen i 2020, som er målet.

Det skriver Bloomberg News.

Meldingen om, at de to partnere fredag allerede har produceret det meste af de lovede volumer, dæmper bekymringer om, at partnerne skulle have produktionsudfordringer. Bekymringer, der kom frem torsdag aften, da The Wall Street Journal skrev, at målet var blevet halveret fra 100 til 50 mio. doser inden nytår på grund af forsinkelser i produktionen.

Målet blev dog sænket allerede i starten af november, oplyser Biontech fredag, på baggrund af krav fra myndighederne og de efterfølgende nødvendige tilpasninger.

Opmærksomheden på emnet er dog stor, da en række lande verden over allerede har indgået aftaler om at købe samlet 570 mio. doser fra Pfizer og Biontech, som også forhandler om yderligere leverancer.

Mens Storbritannien tidligere på ugen som det første vestlige land gav vaccinen fra de to samarbejdspartnere en nødgodkendelse, så har myndighederne i USA og EU også modtaget ansøgninger om markedsføringstilladelse. Næste torsdag mødes eksperter fra sundhedsmyndighederne i USA for at diskutere forsøgsdataene, og en godkendelse i USA ventes få dage efter.

Vaccinen fra Biontech og Pfizer har i fase 3-forsøg vist sig 95 pct. effektiv, har de to oplyst.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier