MedWatch

Før vigtigt retsopgør i USA: Kåre Shultz afviser prisfusk

Mens flere af andre medicinalselskaber har bøjet sig for de amerikanske myndigheders vurderinger og indgået forlig i sager om prisfusk, så afviser Tevas danske topchef Kåre Schultz, at man har handlet i strid med loven hos den israelske medicinalkoncern.

Foto: Lars Krabbe/ERH

Tevas topchef Kåre Schultz spiller højt i spil i den strategi, som han har ført medicinalkoncernen ind på i de mange sager om prisfusk, der kører i USA. For mens flere andre selskaber anklaget for ulovligt at hæve deres priser i 2013-2015 for længst har indgået forlig med myndighederne, så afviser Teva fortsat at have gjort noget galt og medvirket til karteldannelse.

Det skriver Berlingske.

Hvis det retslige opgør ikke falder ud til Tevas fordel, skal selskabet efter al sandsynlighed af med milliarder i bøder i stedet for milliarder. Alligevel mener Kåre Schultz, at det er en kamp, der er værd at tage.

"Der en chance for, at vi kan vinde sagen, hvilket betyder, at man så ikke betaler noget. Der er selvfølgelig også en risiko for at tabe, hvilket vil komme til at koste. Men det, der egentlig er pointen, er sådan set, at hvis du går ind og laver et frivilligt forlig, hvor du bliver bedt om at indrømme, at du har gjort noget kriminelt, kan det have en afledt effekt i andre sager i civile søgsmål. Der vil du så få meget svært ved at forsvare dig, fordi du allerede har sagt, at du har gjort noget kriminelt," siger Kåre Schultz til Berlingske.

Kåre Schultz fik hård medfart i Repræsentanternes Hus

Amerikanske politikere advarer mod forlig med Teva

Kåre Schultz: Valgresultat i USA ændrer næppe medicinalbranchens vilkår

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier