MedWatch

Kåre Schultz fik hård medfart i Repræsentanternes Hus

Politikerne i Repræsentanternes Hus var bestemt ikke tilfredse med manglen på fyldestgørende svar under deres afhøring af medicinalselkskabet Tevas danske topchef Kåre Schultz.

Afhøringen af Kåre Schultz foregik for mange over zoom af hensyn til de coronarestriktionerne. Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kåre Schultz vakte stor harme da han sammen med to andre topchefer i medicinalindustrien i denne uge blev afhørt af de amerikanske politikere i Repræsentanternes Hus.

Det skriver Berlingske.

Medicinalcheferne skulle stå til regnskab overfor prisstigningerne på en række af deres lægemidler - for Kåre Schultz vedkommende var det sklerosemidlet Copaxone - men politikerne blev, som afhøringen skred frem, mere og mere frustrerede over, at Kåre Schultz ikke svarede på en stor del af deres spørgsmål med henvisning til, at de refererede til ting, der var sket før han blev topchef i Teva.

"Jeg vil gerne ønske dig tillykke med, at du ifølge mine estimater har besvaret omkring 50 procent af vores spørgsmål ved at sige, at du ikke var i virksomheden på det tidspunkt. Det havde været fint, hvis du havde været lidt bedre forberedt," lød det fra den demokratiske politiker John Sarbanes.

Afhøringerne er en del af en større undersøgelse af priserne på medicin i USA, som blev igangsat af den nu afdøde politiker Elijah Cummings.

Kåre Schultz skal stå skoleret for Repræsentanternes Hus i USA

Medie: Teva er blevet sagsøgt af USA's regering

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier