MedWatch

Galapagos og Servier fejler med middel mod slidgigt

Et fase 2-studie for et potentielt middel mod slidgift hos Galapagos og Serviers er endt ud med en fiasko, og det sætter spørgsmålstegn ved den videre skæbne for midlet, som ellers tidligere har været lovende nok til at Gilead tegnede en option på USA-rettighederne.

Foto: Leonhard Foeger/REUTERS / X00360

Efter at fejlet i at udvise effekt på slidgigt i knæene i et nyligt klinisk studie, lover det ikke godt for Galapagos og Serviers lægemiddel GLPG1972.

Det skriver Fiercebiotech.

De to selskaber har arbejdet sammen på området siden 2010, og midlet viste sig lovende nok til at Servier tog fat i rettighederne til midlet uden for USA i 2017. Efterfølgende lykkedes de to virksomheder med at lokke endnu en partner til, nemlig Gilead, som tegnede en option på de amerikanske rettigheder, skulle der lande gode resultater for midlet.

Gilead skulle i så fald give lyd, når det igangværende fase 2-studie er overstået, men med disse negative toplinjeresultater, virker dette ikke særlig sandsynligt. Optionen ville give Galapagos 250 mio. dollar, skulle den blive udnyttet.

Flere virksomheder arbejder på at adressere slidgigt - tidligere på måneden købte Novartis et muligt lægemiddel mod samme sygdom, fra Merck til mere end 3 mia. kr. En udviklingsproces som danske Nordic Bioscience har hjulpet dem med. Det danske selskab samarbejder også med biotekselskabet Symic QA om et lægemiddel på området. Både Merck - og nu Novartis - og Symic QA adresserer også sliggigt i knæet.

Novartis køber muligt lægemiddel mod slidgigt for op mod 3,3 mia. kr. – midlet er udviklet i blandt andet Danmark 

Galapagos sikrer sig retten til fire nye fibrosemidler fra Canada

Gilead vil søge om godkendelse til gigtmiddel i år 

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

FDA siger god for nyt Ambu-produkt

Ambus nyeste produkt, et system der gør det muligt at lave både procedurer i lungerne og tage væskeprøver fra dem, er i dag blevet godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier