MedWatch

Ny aftale sikrer mulige vacciner til næsten hele Danmark

Danmark har tilsluttet sig en ny EU-aftale med Janssen, medicinalarmen hos Johnson & Johnson, som betyder, at 5,2 mio. danskere kan blive coronavaccineret - såfremt vaccine virker.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

EU-Kommissionen har indgået en tredje forhåndsaftale på EU-landenes vegne - herunder Danmarks - med en vaccineproducent om køb af mulige vacciner mod coronavirus.

Danmark er fredag indtrådt i aftalen. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Aftalen er indgået med virksomheden Johnson & Johnson.

Såfremt vaccinen godkendes, kan op til 5,2 millioner danske borgere blive vaccineret som følge af denne aftale alene. Der bor cirka 5,8 millioner mennesker i Danmark.

I forvejen har EU-Kommissionen indgået forhåndsaftaler med firmaerne AstraZeneca og Sanofi-GSK.

Aftalen med AstraZeneca kan sikre 2,6 millioner vacciner, mens aftalen med Sanofi-GSK kan sikre 1,9 millioner vacciner - såfremt vaccinerne godkendes til brug.

Lægemiddelstyrelsen understreger dog, at det endnu langt fra er sikkert, om vaccinerne virker og dermed kan godkendes til vaccination mod coronavirus.

For at sikre, at EU-borgere får adgang til en covid-19-vaccine, når den er klar, er EU-landene gået sammen om at indkøbe potentielle vacciner fra forskellige virksomheder.

EU-Kommissionen vil fortsætte med forhandlinger med andre vaccineproducenter den kommende tid.

Det sker, skriver Lægemiddelstyrelsen, for at sikre, at der er nok vacciner til alle, selv om det viser sig, at en eller flere vacciner ikke kan godkendes.

Eksempelvis blev et forsøg med en mulig vaccine fra AstaZeneca i september sat på pause i den afsluttende fase.

Det skete, efter at man fandt et "potentielt uforklarligt symptom" hos en person i forsøgsgruppen.

Lægemiddelstyrelsen udtalte i august, at man troede på, at det var sandsynligt at begynde at vaccinere danskere mod coronavirus i 2021.

EU-lande skal gøre sig klar til coronavaccine

Janssen indgår coronavaccine-aftale med EU  

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier