MedWatch

FDA giver særstatus til franskudviklet NASH-middel

Novo Holdings-selskabet Inventiva har fået Breakthrough Therapy-status hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder til en lægemiddelkandidat mod fedleversygdommen NASH.

Foto: Philippe Wojazer/REUTERS / X00303

En lægemiddelkandidat mod ikke-alkoholisk steatohepatitis, NASH, fra franske Inventiva har fået et vigtigt rygstød fra FDA i USA, der mener, at midlet kan blive et gennembrud i behandlingen af sygdommen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, efter at lægemiddelkandidaten lanifibranor er blevet tildelt såkaldt breakthrough therapy-status hos lægemiddelmyndigheden, hvilket blandt andet giver selskabet mulighed for at bringe det eksperimentelle middel hurtigere gennem en eventuel godkendelsesproces, skulle midlet visse sig effektivt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier