MedWatch

Novo Nordisk beskyldes for at tage overpris på insulin i Iran

I Iran, hvor Novo Nordisk sidder på halvdelen af insulinmarkedet, bliver den danske medicinalvirksomhed nu kritiseret fra flere sider for at tage alt for høje priser for deres produkter.

Foto: Jens Dresling

Kort tid efter at Novo Nordisk har åbnet sin første fabrik til produktion af insulin i Iran, bliver den danske medicinalkoncern fra flere sider mødt af kritik for sin ageren i landet.

For ifølge flere aktører tager Novo Nordisk alt for høje priser på sin insulin i Iran – langt højere end i eksempelvis Europa, og det er på trods af, at Iran er et langt fattigere land efter mange år under sanktioner.

Det skriver mediet Danwatch.

Novo Nordisk står ifølge mediet for omkring halvdelen af salget af insulin i Iran målt på omsætning, og fra Novo Nordisk side afviser man, at Iran betaler for meget for firmaets produkter. Selskabet vil dog heller ikke oplyse de præcise priser, som er et resultat af direkte forhandlinger mellem Novo Nordisk og den iranske regering.

"Priserne i Iran er fastsat i forhandlinger med myndighederne, i overensstemmelse med de gældende referencepriser fastsat af de iranske myndigheder," skriver Novos kommunikationschef Charlotte Zarp-Andersson i et mailsvar.

Novo indvier fabrik i Iran

Novos nybyggede fabrik i Iran åbner til juni

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier