MedWatch

Eli Lilly melder om positive resultater med covid-19-middel

De foreløbige resultater fra Eli Lillys studie med en behandling for covid-19 ser ud til at være faldet heldigt ud, og selskabet vil nu haste videre med at analyse data og tage de relevante diskussioner med myndighederne.

Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly melder om positive resultater fra en foreløbig analyse af et fase 2-studie med midlet Ly-Cov555 mod covid-19.

De foreløbige data tyder ifølge Lillys forsknings- og udviklingsdirektør, Daniel Skovronsky, på, at Ly-Cov555 har direkte antiviral effekt og muligvis kan reducere antallet af hospitalsindlæggelser relateret til covid-19.

I studiet prøves tre doser af lægemiddelkandidaten på henholdsvis 700 milligram, 2800 milligram og 7000 milligram i nydiagnosticerede patienter med mild til moderat sygdom. Den foreløbige analyse viser, at den midterste dosis lever op til studiets målsætning for antiviral effekt.

Eli Lilly vil hurtigst muligt for publiceret de nye data og indlede diskusioner med myndighederne om hvilke andre kliniske skridt, som selskabet eventuelt skal tage. Derudover er der også blive indrulleret endnu en kohorte af patienter i en højere risikogruppe i studiet, der stadig pågår.

Lilly indledte i august også et fase 3-forsøg med Ly-Cov555 som forebyggelse af covid-19 på amerikanske plejehjem. Forsøget vil inkludere op til 2400 beboere og personale på plejecentre og plejehjem.

Aktien i Eli Lilly stiger onsdag 2,6 pct. i formarkedet.

Eli Lillys gigtmiddel reducerer covid-19-restitution

Eli Lilly igangsætter fase 3-forsøg med coronamiddel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier